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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  26/11/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  COZZOLINO, D.; MORON, A.
Afiliación :  DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DAVID ALEJANDRO MORON YACOEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  The potential of near-infrared reflectance spectroscopy to analyse soil chemical and physical characteristics.
Fecha de publicación :  2003
Fuente / Imprenta :  Journal of Agricultural Science, February 2003, Volume 140, Issue 1, Pages 65-71.
DOI :  10.1017/S0021859602002836
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history:Revised MS/ Received 6 November 2002.
Contenido :  Abstract: Near-infrared reflectance spectroscopy (NIRS) was used for the analysis of soil samples for silt, sand, clay, calcium (Ca), potassium (K), sodium (Na), magnesium (Mg), copper (Cu) and iron (Fe). A total of 332 samples of different soils from Uruguay (South America) were used. The samples were scanned in a NIRS 6500 (NIRSystems, Silver Spring, MD, USA) in reflectance. Cross validation was applied to avoid overfitting of the models. The coefficient of determination in calibration (R^2_{\rm cal}) and the standard errors in cross validation (SECV) were 0·80 (SECV: 6·8), 0·84 (SECV: 6·0), 0·90 (SECV: 3·6) in per cent for sand, silt and clay respectively. For both macro and microelements the R^2_{\rm cal} and SECV were 0·80 (SECV: 0·1), 0·95 (SECV: 2·9), 0·90 (SECV 0·8), for K, Ca, Mg in g/kg respectively, and 0·86 (SECV: 0·82) and 0·92 (SECV: 25·5) for Cu and Fe in mg/kg. It was concluded that NIRS has a great potential as an analytical method for soil routine analysis due to the speed and low cost of analysis.
Thesagro :  NIRS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE40284 - 1PXIAP - DDPP/Journal of Agricultural Science/2003

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  22/02/2017
Actualizado :  22/02/2017
Tipo de producción científica :  Abstracts/Resúmenes
Autor :  MONTOSSI, F.; SAN JULIÁN, R.; BRITO, G.; DE BARBIERI, I.; IGLESIAS, M.; RAMOS, N.; RISSO, D.; CUADRO, R.; ZARZA, A.
Afiliación :  FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LUIS IGNACIO DE BARBIERI ETCHEBERRY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DIEGO FERNANDO RISSO RIET, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; WASHINGTON ROBIN CUADRO LOPEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Efecto da la leguminosa forrajera, carga animal y taninos condensados en la calidad de carne de corderos Corriedale pastoreando pasturas en siembra directa en Uruguay. [Resumen].
Fecha de publicación :  2003
Fuente / Imprenta :  In: CONGRESO MUNDIAL CORRIEDALE, 12, 2003, SET 1-10: MONTEVIDEO, URUGUAY. Montevideo (Uruguay): INIA; SUL; Sociedad Criadores de Corriedale, 2003.
Páginas :  P. 120
Idioma :  Español
Palabras claves :  LAMB; MEAT QUALITY; TEMPERATURE; TENDERNESS.
Thesagro :  CALIDAD DE CARNES; COLOR; CORDERO; PH; TEMPERATURA; TERNURA.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO101878 - 1PXIPC - PP636.3 CON12 2003EN 6392
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